Navigation Søgning

Energirådgivning

Hvis du ønsker at spare penge på dit energiforbrug, kan du her på siden finde en række gode tips til, hvordan du hurtigt kan spare på strømmen og gøre din hverdag mere energivenlig.

Udluftning

Her finder du gode tips til, hvordan du lufter mest energirigtigt ud

 • Åbn vinduerne på den energirigtige måde 
  Luft ud 2-3 gange om dagen ved at lave gennemtræk i 5-10 minutter. Lad ikke bare et enkelt vindue stå på klem i flere timer. Det vil afkøle vægge og andre overflader, og så kræver det langt mere tid og energi at få temperaturen op igen. Du bør kun have åbne vinduer hele dagen, når det er mere en 17 grader udendørs. Hvis du sover med åbent vindue om natten, køler du ikke kun luften men også overfladerne i rummet ned. Det er derfor vigtigt, at du varmer rummet op igen i løbet af dagen. 

 • Hold en stabil temperatur i hele din bolig
  Det er billigere og langt bedre for indeklimaet at have en jævn temperatur på 20-22 grader i hele din bolig. Du kan godt natsænke temperaturen i dit soveværelse uden risiko for skimmelsvamp, så længe du hæver temperaturen igen, når du står op om morgenen. Temperaturforskellen mellem rummene i din bolig bør ikke være mere end 5 grader. 

 • Vær opmærksom på termostaterne 
  Er du væk i mere end otte timer i træk, kan du med fordel skrue varmen ned på 17-18 grader. Hvis du er væk flere dage, kan du skrue ned på 14 grader, hvis du har det ok med at komme hjem til et koldt hjem. Men sørg for at temperaturen ikke kommer under 14 grader.

 • Pas på fugt i kælderen - luft rigtigt ud
  Har du kælder, er det vigtigt kun at lufte ud om vinteren. Hvis du lufter ud om sommeren, lukker du varm og fugtig luft ind. Om sommeren kan du med fordel benytte en affugter for at modvirke og forebygge fugt. Det gælder også i vaske- og tørrekældere.

 • Varmegenvinding - en god investering
  Bor du i et tæt hus uden ventilationsanlæg, kan du med fordel investere i et anlæg med varmegenvinding. Det betyder, at varmen fra luften, der suges ud, overføres til luften, der blæses ind. Det kan spare dig for 3.000-4.000 kr. om året på grund af færre udgifter til opvarmning. Huske at du kan søge om tilskud hos Energi Fyn og Fjernvarme Fyn, hvis du overvejer at investere i ventilation med varmegenvinding eller foretage andre energibesparende projekter.

Tilbage