Navigation Søgning

Sidste chance for at søge Energi Fyns fonde

16. januar 2017

Ansøgningsfristen til Energi Fyns to fonde nærmer sig med hastige skridt. Har du en god idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn, så er det nu, du skal sende din ansøgning afsted, hvis dit projekt skal være blandt fondsmodtagerne i april.

Siden 2005 har Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond støttet mere 160 fynske ideer og initiativer godt på vej.

- Igennem årene har mange gode og spændende projekter fået midler fra vores to fonde. Energi Fyn er 100 procent ejet af 200.000 fynske andelshavere, og vi ser det som en naturlig opgave via fondene at støtte almennyttige projekter samt udviklingsprojekter inden for energiudvikling og det elektrotekniske område, fortæller Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn.

Fra madfestival og juletræer til solcelledrevet sensor og køleteknologi 

Det er en meget bred vifte af projekter, der siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.

Blandt sidste års modtagere var for eksempel madfestivalen SPIS! Odense Food Festival, en fartbegrænsende juletræsallé i Fjellerup, en solcelledrevet sensor til måling af jordfugtighed og temperatur samt køleteknologi til skibe.
Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og de omkringliggende øer.

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn, som appellerer til og nydes af et betydeligt publikum. Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling eller elektrotekniske fagområder.

Fondene uddeler i år op til 2,5 million kroner. Man kan søge Energi Fyns fonde frem til den 31. januar 2017 kl. 15 via ansøgningsskema på www.energifyn.dk/fonde. Fondsmodtagerne offentliggøres i april 2017.

Fakta om Energi Fyns fonde 

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn. Projekterne skal være af blivende karakter, have almennyttig eller almenvelgørende formål og appellere til og nydes af et betydeligt publikum. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og selskaber. Fonden uddeler i 2017 op til 1,5 millioner kroner.

Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling og elektrotekniske fagområder. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsvirksomheder. Projekterne må gerne være etableret i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet. Fonden uddeler i 2017 op til 1 million kroner.

Læs mere om Energi Fyns fonde