Navigation Søgning

Energi Fyns fonde støtter 26 fynske projekter

28. april 2016

Torsdag den 28. april 2016 uddelte Energi Fyns to fonde mere end 2,2 million kroner til i alt 26 fynske projekter.

For 11. år i træk har Energi Fyns to fonde udbetalt midler til en lang række spændende fynske projekter. Blandt fondsmodtagerne er blandt andet Krisecenter Odense, Koldkrigsmuseum Langelandsfort, Broby Fritidscenter og iværksættervirksomheden Cool4Sea. I alt støtter fondene 26 forskellige projekter, der alle vil medvirke til at udvikle Fyn.  

- De projekter, som fondene støtter, er meget forskellige. Men de har alle det til fælles, at de medvirker til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, fortæller Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn.

Rekordstort antal ansøgninger

Antallet af ansøgninger til Energi Fyns to fonde har igen i år slået alle rekorder. Energi Fyns Udviklingsfond har modtaget 21 ansøgninger, og Energi Fyns Almene Fond har modtaget 469 ansøgninger mod 300 ansøgninger sidste år. 

- Der er ingen tvivl om, at de gode ideer og kreativiteten i høj grad blomstrer på Fyn. Vi er meget glade for den store interesse, som der er for fondene. Det betyder meget for os, at vi med fondene kan støtte projekter til gavn for fynboerne og udviklingen på Fyn, siger Bent Agerholm.

Energi Fyns to fonde blev stiftet i 2005 med det formål at medvirke til at udvikle Fyn. Fondene har siden da uddelt fondsmidler til en lang række forskelligartede projekter på hele Fyn.

Årets fondsuddeling fandt sted ved et uformelt arrangement hos Energi Fyn torsdag den 28. april. Årets fynbo Carsten Friis og Energi Fyns bestyrelsesformand Søren Thorsager overrakte midlerne til repræsentanter fra de 26 projekter.

Energi Fyns Almene Fond

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse – og som appellerer til og nydes af et stort publikum. Fonden uddelte i alt 1.491.471 kroner til 22 projekter.

Energi Fyns Udviklingsfond

Energi Fyns Udviklingsfond støtter udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området. Fonden uddelte i alt 729.000 kroner til 4 projekter.