Navigation Søgning

Energi Fyn uddeler fondsmidler for 10. gang

28. april 2015

Tirsdag den 28. april uddelte Energi Fyn fondsmidler til 20 spændende projekter på Fyn. Antallet af ansøgninger til Energi Fyns fonde har igen i år slået alle rekorder, og Energi Fyn har modtaget ikke mindre end 319 ansøgninger.

Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond uddeler i år samlet 1.672.000 kroner til 20 projekter, der alle vil bidrage til at realisere gode ideer på Fyn.

- Det rekord store antal ansøgninger til Energi Fyns to fonde viser, at de gode ideer og kreativiteten i høj grad blomstrer på Fyn. Vi er meget glade for den store interesse for fondene. Igennem de sidste 10 år har fondene støttet mange meget forskellige projekter, som alle har det til fælles, at de har medvirket til at skabe glæde, gavn og udvikling for Fyn og fynboerne, siger Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn.
  
Årets fondsuddeling fandt sted ved et uformelt arrangement hos Energi Fyn tirsdag den 28. april. Energi Fyns bestyrelsesformand Søren Thorsager overrakte midlerne til repræsentanter fra de 20 projekter.

Fondsmidlerne blev fordelt til 4 modtagere i Energi Fyns Udviklingsfond og 16 modtagere i Energi Fyns Almene Fond.

Mere end 120 projekter har igennem de sidste 10 år modtaget støtte fra Energi Fyns fonde.

Energi Fyns Almene Fond
Energi Fyns Almene støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige formål, der har offentlighedens interesse – og som appellerer til og nydes af et stort publikum. Fonden modtog 300 ansøgninger. 16 projekter modtager fondsmidler:

Børnehuset Himmelrummet modtager 20.000 kroner til hjælp til et nyt gavlmaleri på institutionens bygning.

H.C. Andersen Paraden modtager 40.000 kroner til en videreudvikling af Odenses nye turistattraktion EVENTYR PÅ ÅEN, som er blevet til i et samarbejde mellem H.C. Andersen Paraden og Odense Aafart.

Frørup Lokalråd modtager 25.000 kroner til hjælp til udvikling af en prototype af affaldsstander med handsker og poser. Affaldsstanderen testes i samarbejde med Nyborg Kommune og skal placeres på 3 strande og i en skov inden for kommunen.

CSV Odense-Vestfyn-Brangstrup modtager 30.000 kroner til at afholde en musik- og kulturfestival på Brangstrupskolen ved Ringe.

Helios Teatrets Biografforening modtager 250.000 kroner til indkøb af inventar og udstyr til etablering af en ny sal.

Seniorhus Odense modtager 75.000 kroner til indkøb af scenelys til bofællesskabet, som har til huse i den kommunale bygning i Toldbodgade i Odense.

Egebjerg Lokalhistoriske Forening modtager 10.000 kroner til opgradering af foreningens IT-udstyr.

Tørresø Bylaug modtager 20.000 kroner til indkøb af beplantninger, frugttræer, græsfrø og nøddehegn i forbindelse med etableringen af Tørresø Bylaugs projekt "Vores Grønne Forsamlingshus" i Otterup.

Refsvindinge Forsamlingshus modtager 71.188 kroner til indkøb af lyd- og lysanlæg til forsamlingshusets scene.

Aasum Idrætsforening modtager 61.463 kroner til etablering af et nyt lysanlæg omkring en ny Mini Multibane på Aasum Sportsplads.

Gammel Munkebo Miniby/Bakkegården modtager 50.000 kroner til indhegning af arealet på Munkebo Bakke ved Bakkegården, hvor Minibyen fremover skal have til huse.

Egebjerg Møllelaug modtager 45.000 kroner til etablering af glas i den bagerste port og til bygning af en ny adgangsport.

TV2/Fyn modtager 125.000 kroner til hjælp til tv-formidlingen af "det fynske kulturår 2015".

Helnæs Borgerhus modtager 62.500 kroner til opgradering af medborgerhuset på Helnæs til en ny moderne og tidssvarende version af et samlingssted og til forbedring af husets økonomi gennem energibesparende tiltag.

Dreslette Forsamlingshus modtager 35.345 kroner til udskiftning af udsugning til lavenergiventilator og installering af fast lærred i huset til projektor.

Beboere i Bøjestræde, Faaborg modtager 65.000 kroner til en ændring af gadebelysningen i Bøjestræde i Faaborg. De nye belysningskilder og standere skal matche gadens udseende og lede tankerne tilbage til et ægte købstadsmiljø i de gamle dage.

Energi Fyns Udviklingsfond
Energi Fyns Udviklingsfond støtter udviklingsprojekter inden for energiudvikling og elektrotekniske/tekniske løsninger med henblik på at fremme udviklingsmiljøet inden for området. Fonden modtog 19 ansøgninger. 4 projekter modtager fondsmidler:

Cool4Sea ApS modtager 200.000 kroner til en delfinansiering af et projekt, hvor genanvendelse af varmeenergi til kølesystem til opholdsrum på skibe skal udvikles.

Syddansk Universitet modtager 241.500 kroner til forsøg med at øge energieffektiviteten i offentlige rum og bygninger ved opsætning af sensorer til måling af forbrugsmønstre, der kan genkendes og på den måde bidrage til en reduktion af energiforbruget.

Syddansk Universitet modtager 150.000 kroner til udvikling af en drone til inspektion af hegn langs lufthavne.

Syddansk Erhvervsskole modtager 95.000 kroner til indkøb af udstyr til en industrirobot til brug ved undervisning af elever på elektrikeruddannelsen.

Kontakt
Koncernchef i Energi Fyn og fondsadministrator, Bent Agerholm, tlf. 63 17 19 00.

Læs mere om Energi Fyns fonde.