Navigation Søgning

Det er nu, man skal søge Energi Fyns fonde

2. november 2015

Har du en idé, der kan gavne og gøre en forskel på Fyn? Så er det nu, du kan søge midler til at få idéen gjort til virkelighed gennem Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond.

Seniorhus eller multibane? Gadebelysning eller genanvendelse af varmeenergi? Kun fantasien sætter grænser for, hvad Energi Fyns fonde støtter. En ny ansøgningsperiode er netop skudt i gang, og frem til den 29. januar 2016 kan man via www.energifyn.dk/fonde søge om midler til store og små projekter.

Støtte til mere end 140 projekter

Fondene blev stiftet i 2005 og har siden da hjulpet mere end 140 spændende ideer og initiativer godt på vej.

- Fynboerne har taget Energi Fyns fonde til sig, og år efter år benytter mange sig af muligheden for at søge midler til gode og spændende projekter. Energi Fyn er 100 procent ejet af vores 175.000 fynske andelshavere, og vi ser det som en naturlig opgave via fondene at støtte almennyttige projekter samt udviklingsprojekter inden for energiudvikling og det elektrotekniske område, siger Bent Agerholm, koncernchef hos Energi Fyn.

I 2016 uddeler Energi Fyns fonde op til 2,5 millioner kroner.

En bred vifte af projekter

Det er en meget bred vifte af projekter, som siden 2005 har modtaget støtte fra Energi Fyns Almene Fond og Energi Fyns Udviklingsfond. Fælles for de to fonde er, at der kan søges om midler til projekter inden for et geografisk område, der omfatter Fyn og omkringliggende øer. Fondene kan søges frem til den 29. januar 2016 via ansøgningsskema på www.energifyn.dk/fonde. Fondsmodtagerne offentliggøres i april 2016.

I sidste ansøgningsperiode modtog de to fonde 319 ansøgninger. 20 projekter blev udvalgt og modtog samlet 1.672.000 kroner.

Fakta om Energi Fyns fonde

Energi Fyns Almene Fond støtter kulturelle, turistmæssige og sundhedsmæssige projekter på Fyn. Projekterne skal være af blivende karakter, have almennyttig eller almenvelgørende formål og appellere til og nydes af et betydeligt publikum. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og selskaber. Fonden uddeler i 2016 op til 1,5 millioner kroner.

Energi Fyns Udviklingsfond støtter forsknings- og udviklingsprojekter på Fyn inden for energiudvikling og elektrotekniske fagområder. Ansøgerne kan være både fysiske og juridiske personer, herunder uddannelsesinstitutioner, foreninger og erhvervsvirksomheder. Projekterne må gerne være etableret i et samarbejde mellem flere uddannelsesinstitutioner eller i samarbejde med erhvervslivet. Fonden uddeler i 2016 op til 1 million kroner.

Sidste frist for ansøgning til fondene er den 29. januar 2016 kl. 15.00. På www.energifyn.dk/fonde kan man finde ansøgningsskema, yderligere information og læse om, hvad fondene tidligere har støttet.