Navigation Søgning

Skal varmepumpen lejes eller købes?

7. maj 2017

Kan det egentlig bedst betale sig at leje eller købe en varmepumpe, hvis oliefyret skal skiftes ud?

Regeringen har indført en forsøgsordning, hvor boligejere, der ønsker at skifte oliefyret ud med en varmepumpe, kan leje en varmepumpe i stedet for at købe den. I princippet fungerer ordningen som en form for abonnementløsning, hvor man efter at have betalt en engangsydelse kun betaler for den varme, som man bruger. Dermed undgår man den forholdsvis store investering i en varmepumpe og usikkerheden omkring ens varmeøkonomi.

Fordelene ved at leje en varmepumpe frem for at eje den er de samme, som når man for eksempel leaser en bil. Det giver den tryghed, at man kender sine omkostninger, og at der ikke kan komme uforudsete udgifter til service og vedligeholdelse. Denne tryghed koster selvfølgelig noget. 

Hvis du overvejer, om du skal leje eller købe en varmepumpe, bør du tage højde for, at en varmepumpe vil medføre en stor besparelse på din varmeregning, og investeringen derfor hurtigt vil være tjent ind igen.

Hos Energi Fyn har vi udviklet en beregner, der tager udgangspunkt i dine unikke tal og din husstands forbrug. Beregneren giver et vejledende billede af de økonomiske og praktiske fordele, som du kan opnå ved at skifte din nuværende varmeløsning ud med en varmepumpe. Beregneren er gratis at benytte og tager kun to minutter. 

Tjek hvilke fordele du kan opnå ved at skifte din nuværende varmeløsning ud med en varmepumpe

Gratis og uforpligtende rådgivning

Vi tilbyder gratis og uforpligtende rådgivning. Vores varmepumpeekspert kan undersøge, om din bolig er egnet til en varmepumpe, så du opnår den forventede besparelse, og vi hjælper dig også gerne med at vurdere, om det bedst kan betale sig for dig at købe eller leje en varmepumpe. I forbindelse med rådgivningen beregner vores konsulent besparelsen.

Vores beregninger viser, at mange kan sænke deres varmeregning med op til 20.000 kroner om året ved at skifte deres gamle oliefyr ud med en varmepumpe. Det betyder, at investeringen i en varmepumpe typisk vil være indtjent på fem-seks år. 

Vælger du at få installeret en varmepumpe, som du ejer, kan du søge om tilskud hos Energi Fyn. Vi udbetaler et kontant tilskud på op til 7500 kroner, hvis du udskifter dit gamle oliefyr til en varmepumpe. Det er blot vigtigt, at du husker at søge om tilskud, inden arbejdet går i gang.

Læs mere om dine muligheder for at få energitilskud

Finansiering

Som privat elkunde hos Energi Fyn har du desuden mulighed for at optage lån hos Merkur Andelskasse til at finansiere dine udgifter i forbindelse med køb af en varmepumpe.

Lånet finansieres af Merkur Andelskasse og afdrages via din elregning. Din samlede energiregning bliver ikke nødvendigvis større, end den plejer at være, selv om du samtidig betaler af på dit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.

Læs mere om dine finansieringsmuligheder