Navigation Søgning

Prioritér de energibesparende løsninger

27. marts 2016

Hvad enten du står foran at skulle renovere din bolig eller bygge nyt, kan det godt betale sig at prioritere de energibesparende løsninger.

Prioriterer du de energibesparende løsninger, betyder det ikke alene, at du sparer penge på varmeregningen, din boligs værdi vil bliver også øget.

Tal fra Boligsiden.dk viser, at et hus med energimærke A i gennemsnit bliver solgt for 3.000 kroner mere pr. m2 end et hus med energimærke B og hele 5.000 kroner mere pr. m2 end et hus med energimærke C.

På sigt behøver det ikke koste mere at bygge og renovere energivenligt, da det minimerer udgifterne til energi. Et hus på 140 m2 med energimærke A2020 vil have et forbrug på op til 3.000 kWh, mens et tilsvarende hus med energimærke B vil have et forbrug på mellem 9.000-12.000 kWh. Med en gennemsnitlig fjernvarmepris på 0,80 kr./kWh vil det betyde en årlig besparelse på 5000-7000 kroner. 

Sådan kommer du i gang

Skal du i gang med at renovere din bolig, så er det en god idé at allierer sig med en energirådgiver, der kan hjælpe med at lægge en plan, så du får et godt og konkret overblik over muligheder, energibesparelser og omkostninger. Du kan eksempelvis hente hjælp i koncepterne BetterHome og BedreBolig, der gør det lettere for dig at få overblik over, hvad en energirenovering af din bolig kan omfatte.

På BetterHomes hjemmeside www.BetterHome.today kan du indtaste informationer om din bolig og få et bud på, om energirenovering er aktuelt for dig. BetterHome tilbyder tre inspirationspakker, der giver bud på, hvad man kan gøre afhængigt af behov og hvor meget, man vil investere. 

Gennem konceptet BedreBolig kan du få udarbejdet en BedreBolig-plan, som giver dig overblik over din bolig og dit forbrug. Planen anbefaler energiforbedringer i prioriteret rækkefølge, giver dig en oversigt over potentielle energibesparelser og påkrævede investeringer samt et samlet budget. Du kan læse mere på www.bedrebolig.dk.

Husk tilskud og fradrag

Hos Energi Fyn kan du søge om tilskud til din energirenovering. Eneste krav er, at renoveringen nedsætter energiforbruget. Det er vigtigt, at du husker at søge om tilskud, inden arbejdet går i gang. Du må gerne indhente tilbud, men ikke indgå en aftale. Energi Fyn udbetaler et kontant tilskud på 0,25 kr. inkl. moms for de kWh, der spares det første år efter at besparelsestiltaget er realiseret. 

Vi giver typisk tilskud til efterisolering, installation af jord- eller solvarme, nye vinduer og til anden renovering, der sænker energiforbruget. Du skal dog være opmærksom på, at vi ikke giver tilskud til nybyggeri.
Læs mere om energitilskud

Husk også håndværkerfradraget der giver mulighed for et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser, der er energiforbedrende.

Betal for din energirenovering over elregningen

Merkur Andelskasse og Energi Fyn har indgået et samarbejde, som betyder, at man som privat elkunde hos Energi Fyn har mulighed for at optage lån hos Merkur Andelskasse til at finansiere udgifter i forbindelse med energiforbedringer som for eksempel køb af varmepumper eller nye vinduer. Lånet finansieres af Merkur Andelskasse og afdrages via ens elregning, der ikke nødvendigvis bliver større end den plejer at være, selvom man samtidig betaler af på sit lån. Energibesparelsen i sig selv vil ofte kunne betale for lånet.
Se hvordan du kan betale din energirenovering over elregningen