Navigation Søgning

Er dit hus klar til vinteren?

9. oktober 2016

Mange danskere bor i et hus, hvor en energirenovering vil betyde en besparelse på energiregningen. Få et gratis energitjek af din bolig og se, hvor du med fordel kan sætte ind, hvis din bolig skal energirenoveres.

Vinteren står for døren. Vi rykker indendørs, skruer op for varmen og mærker måske pludselig træk og kulde fra vinduer og døre, der ikke længere lukker helt tæt.

Mange danskere bor i et hus, hvor en energirenovering vil betyde en besparelse på energiregningen. Bor du eksempelvis i et hus, der er bygget før 1980 med en årlig varmeregning på over 15.000 kr., er der højst sandsynligt penge at spare ved at energirenovere dit hus. Er dit hus bygget efter 1980, og er din årlige varmeregning på mere end 10.000 kr., kan der også være penge at spare.

I rigtig mange boliger vil for eksempel tætning af fuger og vinduer, hulmursisolering, isolering af lofter og montering af nye vinduer være effektive måder at nedsætte energiforbruget på.

Ved at energirenovere din bolig kan du spare penge, ændre boligens energiklasse og dermed øge boligens værdi, forbedre indeklimaet og bidrage til at sænke CO2 udledningen.

Gratis energitjek

Overvejer du at renovere din bolig, kan du med fordel bruge Energi Fyns samarbejdspartner BetterHome. På BetterHomes hjemmeside www.betterhome.today kan du indtaste informationer om din bolig og ønsker til energiforbedringer, så modtager du en mail fra BetterHome med en beregning af, hvad du kan spare på energiregningen. 

Er der potentiale for energibesparelser i din bolig, og har du konkrete ønsker til forbedringer, vil du blive kontaktet telefonisk af en håndværker, der er særligt uddannet i at arbejde med energiforbedringer. Hvis du og håndværkeren bliver enige om det, kan håndværkeren komme på besøg og lave en gennemgang af din bolig, der resulterer i et tilbud på at lave konkrete energiforbedringer i din bolig. Det er alt sammen gratis og uforpligtende.

Tilskud til din energirenovering

Hos Energi Fyn kan du søge om tilskud til din energirenovering. Eneste krav er, at renoveringen nedsætter energiforbruget. Det er vigtigt, at du husker at søge om tilskud, inden arbejdet går i gang. Du må gerne indhente tilbud, men ikke indgå en aftale.

Energi Fyn udbetaler et kontant tilskud på 0,25 kr. inkl. moms for de kWh, der spares det første år efter at besparelsestiltaget er realiseret. Vi giver typisk tilskud til efterisolering, installation af varmepumper, nye vinduer og de fleste andre former for energirenovering, der sænker energiforbruget. 

Læs mere om energitilskud fra Energi Fyn

Husk håndværkerfradraget

Husk også at gøre brug af håndværkerfradraget, der giver dig mulighed for et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til håndværksydelser, der er energiforbedrende.