Navigation Søgning

Lys i park og på sti

Dagens lysteknologi giver mange muligheder for et bedre udelys og for give et område en selvstændig lysidentitet.
Det kan være til stor glæde for områdets brugere. Mange områder gemmer på en speciel historie, en tradition eller en skjult skønhed, der kan drages frem med lys i natten – permanent eller ved særligt festlige lejligheder.
Lys kan forføre, fortrylle, fascinere og vække til eftertanke.
Godt udelys kræver kendskab til de lokale forhold og bør altid indgå i en samlet og gennemtænkt helhedsplan for byen.

Et eksempel på dette er byfornyelsen i Ryslinge, hvor Energi Fyn i tæt samarbejde med Trine Hedegård Jensen fra Faaborg-Midtfyn Kommune har forestået rådgivning, projektering og udførelse af projektet.

 

"Faaborg-Midtfyn Kommune har i forbindelse med områdefornyelsen i Ryslinge samarbejdet med Energi Fyn. Opgaven har blandt andet omfattet ny udendørs belysning som led i understregningen af det historiske miljø ved Højskolen.
I samarbejdet med Energi Fyn har kommunen oplevet et meget fint forløb, hvor både rådgivning og udførsel har levet op til de forventninger, vi som kommune har haft til leverandøren. Vi har som bygherre følt os trygge ved den professionelle håndtering af opgaven og alt er således forløbet uden problemer."

I projektet er der tale om dels et belyst vejareal og dels et belyst stiforløb langs med byens gadekær, som giver en flot og skærende kontrast. Derudover er der arbejdet med effektbelysning af et eksisterende træ, som giver et flot spil.