Navigation Søgning

Effektbelysning

 

      

Effektbelysning er belysning, der sætter fokus på en facade, en skulptur, et byrum, et træ, et monument eller skaber en stemning, for eksempel i forbindelse med et særligt arrangement eller lignende.

I det konkrete område vil belysningen kunne opleves som et samspil mellem effektbelysning og grundbelysning. Derfor er det vigtigt, at effektbelysningen og grundbelysningen planlægges som en samlet arkitektonisk lyssætning af et område.


Effektbelysning er med til at skabe tryghed, når lyssætningen gør det belyste let genkendeligt i mørke.

Det er et spændende område, hvor specielt LED har sin helt store udbredelse, idet der er mulighed for at gøre brug af hele farvespektret, styre lyset og samtidig opnå et meget lavt energiforbrug.

 

Et eksempel på et projekt, som Energi Fyn har bidraget til med effektbelysning, er Odenses kulturelle centrum i Grønnegade i området ved Brandts Klædefabrik, der er færdiggjort på flotteste vis, således gaden nu indgår i de mange små og store byrum, som bymidten byder på.
Det spektakulære ved anlægget er, at det kan bruges af byens borgere, som ved at sende en SMS til anlægget kan skifte mellem syv forskellige scenarier, som giver forskellige indtryk på pladsen.